Extreem droge huid

Extreem droge huid?

Kies voor een natuurlijke en biologische anti-agingcrème

Veel huidverzorgingsmerken zeggen dat hun product ervoor zorgt dat je huid gezond wordt. Het overgrote deel van deze producten zit echter vol chemische stoffen. Een echte biologische anti-agingcrème is moeilijk te vinden.
De meeste crèmes zitten boordevol stoffen die een extreem droge huid en klachten kunnen veroorzaken. Voorbeelden zij parfumstoffen, conserveringsmiddelen, UV-filters, emulgatoren en parabenen.

Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn gemaakt op basis van ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Ze bevatten geen chemische bestanddelen. Chemische ingrediënten kunnen je huid irriteren en een extreem droge huid veroorzaken. Soms kunnen ze zelfs je gezondheid aantasten. Denk aan aluminium in deodoranten. 

‘Natuurlijk’ wil dus zeggen dat er geen synthetische stoffen in zitten. ‘Natuurlijk’ is alles wat natuurlijk groeit en bloeit in de natuur. Een appel bijvoorbeeld is natuurlijk, maar niet altijd biologisch. ‘Natuurlijk’ betekent dus niet per definitie dat het ook biologisch of vegan is.

Biologisch

Biologisch geteelde producten hebben een hoger gehalte aan mineralen. Ze voeden je huid en je lichaam meer dan gangbare producten. Biologische anti-agingcrèmes en andere natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten bloemenwaters, kruiden, oliën en andere natuurlijke extracten. Ze zijn geproduceerd zonder synthetische bestrijdingsmiddelen of gemodificeerde ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn parabenen en SLS.

Belangrijk is om onderscheid te maken met de termen ‘natuurlijk’ en ‘biologisch’. Je product mag je als fabrikant al ‘natuurlijk’ noemen als er maar een fractie natuurlijke ingrediënten in het product zitten. 

Nadelen van synthetische producten

Synthetische ingrediënten kunnen het natuurlijke evenwicht van de huid verstoren. Vooral bij langdurig gebruik zie je dat dit soort verstoringen ontstaan. Je kan een extreem droge huid krijgen. Of de huid wordt plotseling extreem gevoelig of onrustig. Een huid die in balans is, kan zichzelf gezond en mooi houden.

Natuurlijke huidverzorging heeft als doel om het natuurlijke evenwicht te behouden en versterken. Het stimuleert het zelfregulerende vermogen van de huid. En het ondersteunt de natuurlijke functies van je huid.

Biologische producten hebben meer affiniteit met de natuurlijke bestanddelen van je huid. Ze bieden een betere aanpassing dankzij de biologische band die er bestaat tussen de huid en de planten. Biologisch geteelde producten hebben namelijk een hoger gehalte aan mineralen.
Ze voeden je huid dus beter.

Wist je dat…

Wist je dat een vrouw gemiddeld 12 huidverzorgingsproducten per dag gebruikt? Gemiddeld zitten er 15 chemicaliën per product in je product. Zo’n 185 chemicaliën die voor 60% door je huid geabsorbeerd kunnen worden. Dus wat smeer jij op je grootste orgaan – de huid?

ABC-Crème is een biologische anti-agingcrème die 98,9% natuurlijk is. Het gehalte aan biologische ingrediënten is 88,7%. Het zit dus boordevol waardevolle ingrediënten voor jouw huid. Het helpt goed bij een extreem droge huid.
ABC-Crème is een biologische anti-agingcrème waar jij je huid echt mee voedt.

Ook te koop bij Bol.comExtreem droge huid

Stralende groetjes 🌞,
Esther

Dit bericht delen: