Bewezen effectieve dagcrème

Een droge huid?

Wat moet er in je dag- en ­nachtcrème zitten

Let goed op de ingrediënten(zie INCI lijst). Zo kun je zien of de crème je droge huid gaat helpen. Je hoeft niet alles te weten over elk ingrediënt. Wel kun je op een aantal essentiële bestanddelen letten. Zo weet je meer over de effectiviteit van de crème.

Ingrediënten die in je crème moeten zitten

Kies een wetenschappelijk bewezen crème. Dus een crème met claims.
Een crème waarvan de bestanddelen een positief effect hebben op een droge huid.
Dat zijn de claims die een merk alleen mag noemen, mits ze wetenschappelijk zijn aangetoond. Je mag namelijk niet zomaar roepen dat je crème 17% meer hydratatie oplevert…

Kies voor: 

1. Verzachtende stoffen

Deze hebben een gladmakend en beschermend effect op de huid. Voorbeelden zijn geurloze plantenoliën, zoals sheabutter, vetalcohol en vetzuren. Ze gaan vochtverlies tegen.

2. Huididentieke/huidherstellende ingrediënten

Dit zijn stoffen tussen de huidcellen die de cellen met elkaar verbonden houden. Ze zorgen dat de huidbarrière intact blijft, zodat de huid glad, zacht en gehydrateerd blijft.

3. Ontstekingsremmende ingrediënten

Dit zijn alle ingrediënten die ervoor zorgen dat tekenen van ontstekingen verminderen. Zoals zwelling, gevoeligheid, pijn, jeuk en een rode huid. 

Wat er NIET in je crème mag zitten

Veel crèmes bevatten ingrediënten die jouw huidprobleem verergeren. Of ze bevatten ingrediënten die de werkzame eigenschappen van de goede ingrediënten tenietdoen. Alcohol is zo’n voorbeeld (uitgezonderd ‘goede’ vetalcoholen).
Als er alcohol in je crème zit, dient het vaak als conserveringsmiddel. Dit ingrediënt dient helemaal onderaan de INCI-lijst van je crème te staan. Staat het in de bovenste top 5? Dan kun je er van uitgaan dat de crème je huid zal uitdrogen. Veel crèmes worden aanprijst als natuurlijk of biologisch. Maar kijk goed. Er zijn een aantal essentiële biologische oliën die irritatie en ontstekingen kunnen veroorzaken.

De beste keuze

Vind je het lastig om de juiste dag- of nachtcrème te kiezen?
Probeer dan eens het proefpotje van ABC-Crème.
ABC-Crème is speciaal voor de rijpere droge huid ontwikkeld.
Een crème met geweldige formule die je helpt een zachte, soepele huid te krijgen die je altijd al wilde.

Claims ABC-Crème :

  1. Tot 50% minder rimpels
  2. Tot 35% meer collageen
  3. Tot 17% meer hydratatie

Stralende groetjes🌞,
Esther

 

©Estherslegacy

Dit bericht delen: