Skip to content

Mijn interesse in eerlijke en natuurlijke huidverzorging begon met een lange zoektocht in het medisch circuit.

Ik neem je mee in mijn persoonlijke verhaal, dat de basis is voor het werk dat ik vandaag de dag doe. Waarom ik zo gedreven ben in het neerzetten van natuurlijke verzorgingsproducten met  EsthersLegacy.

In 2014 kreeg ik last van een frozen shoulder. Ik had sterk het gevoel dat dit uit mijn nek kwam, door een whiplash die ik als negentienjarige op had gelopen. Er werd niet naar mij geluisterd in het ziekenhuis. Ik kreeg ondraaglijke zenuwpijn en zou injecties moeten krijgen om de pijn te verminderen. Pure symptoombestrijding, terwijl ik voelde en innerlijk wist dat er een andere oorzaak was die genegeerd werd. Ik weigerde de injecties, omdat het niet goed voelde. Ik voelde me destijds verdrietig en ten einde raad, omdat ik vreselijke pijn had en niemand naar mij wilde luisteren.

Toch hield ik voet bij stuk en ging terug naar de huisarts. De huisarts schreef een nieuwe verwijzing en uiteindelijk kreeg ik een MRI in een ander ziekenhuis. Daaruit bleek dat ik inderdaad twee flinke nekhernia’s had. Dit moest de uitlokkende factor zijn geweest van mijn frozen shoulder! Dat kon niet anders. 

 

ABC-Crème is ook te koop bij Bol.com

Estherslegacy mijn verhaal over mijn missie en visie

Estherslegacy

  • Mijn verhaal over mijn missie en visie
    In afwachting van de operatie kreeg ik pijnmedicatie. De zwaarste medicijnen zoals morfine deden helemaal niets tegen de zenuwpijn. Dus kroop ik over de vloer van de pijn en deed ik ’s nachts geen oog meer dicht. Ik was ten einde raad en uitgeput. Natuurlijk had dit ook flinke invloed op ons hele gezin. Op dat dieptepunt zocht ik op internet, naar wat wél zou kunnen helpen tegen zenuwpijn.

    Mijn zoektocht bracht me bij de Stichting Mediwiet, waar ik goede verhalen las over pijnbestrijding. Ik besloot mijn eigen medicinale wietolie te gaan maken. Zo kon ik de toppen van de pijn wegnemen en weer een beetje functioneren. Het lukte weer om ’s nachts te slapen en ik kreeg mijn vechtlust terug. Ik wilde de controle over mijn eigen leven terug.

    Daarna verdiepte ik me ook in positieve effecten van voeding en de kracht van positief denken op het zelfhelend vermogen van het lichaam.