Skip to content

Over mij

Mijn naam is Esther Buimer. Ik ben 52 jaar. Moeder van 3 kinderen en eigenaresse van Estherslegacy/EL.

Mijn hart ligt bij gezondheid. Jarenlang heb ik in mijn werk als verpleegkundige, als mantelzorger en als moeder, voor anderen gezorgd.

Nu is het tijd voor zelfzorg en het nalaten van iets moois. Dit doe ik met een lijn natuurlijke, transparante en effectieve veilige verzorgingsproducten, die de natuurlijke huidgezondheid ten goede komen.

Ik noem het:

‘Groene Gewetenscosmetica’

Wat te kun je doen tegen droge huid

Persoonlijke zoektocht

Het begon allemaal met medische klachten, niet-werkende medicijnen en een pure noodzaak op weg naar herstel. Daardoor startte ik een persoonlijke zoektocht naar eerlijke, transparante en gezonde producten.

Mijn avontuur startte bij de farmaceutische industrie. De medicijnen die destijds beschikbaar waren voor mijn gezondheidsklachten, hielpen niet afdoende. Hierdoor verdiepte ik me in alternatieven, waaronder het aanpassen van mijn voeding. Zodoende kwam ik tot de conclusie dat er in de voedingsindustrie niet veel pluis was met wat ons wordt voorgeschoteld. 

Vooral op het gebied van synthetische vitamines wordt er nog steeds veel geld aan ons verdiend en dat terwijl het onze gezondheid vaak niet ten goede komt of zelfs kan schaden.

Ik trok de zoektocht nog breder en keek ook naar de cosmetische industrie. Naar alles wat we op onze huid smeren. Ik zocht een veilig, transparant en eerlijk huidverzorgingsproduct. Maar vaak als je het etiket wat beter bestudeert, kom je meerdere ingrediënten tegen, die de huidgezondheid kunnen schaden. Of ze zitten boordevol goedkope vulstoffen, die niet in dienst staan van de huid.

Ik vond het tijd voor verandering!
Tijd om deel te gaan uitmaken aan de oplossing en niet het probleem. 

Er zijn vast meer vrouwen, die net als ik op zoek zijn naar werkzame, veilige en eerlijke producten. Er zijn vast meer vrouwen, die tegen dezelfde problemen aanlopen als ik.

Ik besloot in combinatie met mijn liefde voor gezondheid en mijn liefde voor de huid, om zelf een huidverzorgingsmerk op te zetten.

Mijn missie

Een cursus dermatherapie op natuurlijke basis was het gevolg. Sinds begin 2018 ben ik gestart met de ontwikkeling van huidverzorgingsproducten die veilig en natuurlijk zijn voor de huidgezondheid.

Gezondheid is ons grootste goed. Meestal besef je dit pas, als je een deel ervan verliest. Dan is het vaak te laat om het nog terug te winnen. De invloed van je huid bij het ontstaan van gezondheidsproblemen, wordt meestal onderschat. Terwijl de huid het grootste orgaan van je lichaam is. De invloed van chemische stoffen die je daarop smeert zijn nog lang niet allemaal onderzocht of bij iedereen bekend.

Het is mijn missie geworden, om juist hier een positieve bijdrage aan te leveren. Om opgedane kennis over de huid en de goede en de slechte invloed van bestaande huidverzorgingsingrediënten te delen. Om een nalatenschap achter te laten van natuurlijke huidverzorgingsproducten voor mijn kinderen en medemensen. Veilig, bereikbaar en betaalbaar. Deel te worden van de oplossing en niet van het probleem.

Een ethisch verantwoord product dat je huid niet schaadt, veilig is voor je huidgezondheid en in dienst staat van je huid. Dit zonder moeder aarde en onze gezondheid te belasten en zonder chemische middelen die de huid, onze omgeving of onze huidgezondheid niet ten goede komen.

Transparant, puur en natuurlijk.

Dat is waar ik voor ga en sta.

 

ABC-Crème is ook te koop bij Bol.com

 

Mijn ambitie

Wat ik jou wil bieden, is een complete lijn aan kwaliteitsproducten. Een verzorgingslijn van top tot teen. Producten die veilig zijn voor je huidgezondheid. Producten afgestemd op de behoefte van de vrouw vanaf haar 40ste levensjaar. Voor de vrouw die bewust voor een stukje zelfzorg kiest. Ethische producten. Producten die ik met mijn geweten kan verantwoorden en waar ik 100% achter sta.  

Na 1½jaar research en hard werken, heb ik inmiddels een dag- en nachtcrème met well-nourishing effect op de markt gebracht. Well-nourishing staat voor goed voeden. Overgangsklachten (1)
Een dag- en nachtcrème die in dienst staat van de ouder wordende huid. Voor de huid die onderhevig is geweest aan hormonale veranderingen. De huid die nu wel wat extra ondersteuning en/of zorg kan gebruiken.
Speciaal voor de vrouw, die bewust kiest voor een stukje zelfzorg. 

Zo kan ik al mijn ervaring van de afgelopen jaren omzetten in iets positiefs en mijn steentje bijdragen aan een betere wereld, voor alle mensen om mij heen en die nog na mij komen.

Dus ook voor jou.

Lees mijn persoonlijke verhaal.